Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2013 20:17 - Кои цветове ни подхождат
Автор: modnimisli Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2359 Коментари: 0 Гласове:
0



imageПочти винаги на жените им подхождат рокли, с цвят избран да подхожда на очите им.

Белият цвят отива на всички, изключение правят само жените, които са с много бледа кожа на лицето.

Сивият цвят подхожда на всички жени, на всякаква възраст, независимо от пълнотата и недостатъците на фигурата. Сивият цвят може да се комбинира с всички цветове и нюанси, но най-добре е да го комбинирате с черен или червен цвят.

Черният цвят отива на всички жени, изглежда хармонично с всички светли цветове…

Червения цвят отива най-много на брюнетки с матова кожа на лицето. Те могат да носят червена рокля или червено сако, червена блузка комбинирана с бяла, сива или черна пола. Лятната червена рокля изглежда много добре с бели или черни ръкавици и чанта. Но червения цвят не е привилегия само на брюнетките. Ако блондинката е млада, със свеж и нежен цвят на лицето, червения, кораловия или рубиновия цвят ще подчертаят естествената и красота.

Синия и светлосиния цвят подхождат на блондинки със светла кожа. Изглежда хармонично с бял, сив, светло-жълт, понякога с черен цвят.

Жълтия цвят подхожда на брюнетки с матова, но не бледа кожа на лицето, може да се съчетава с цялата гама кафяви цветове, зелен и син. Понякога блондинките изглеждат много добре с жълти дрехи. В този случай жълтия цвят трябва да подхожда на светлата им коса, и трябва да се допълни с друг контрастен цвят. 

Зеления цвят отива и на блондинките и на брюнетките. Светло зеления цвят и тъмно зеления цвят успешно се съчетават с жълт, сребристо сив, слонова кост и с всички нюанси на кафявия цвят. Последните комбинации повече подхождат на жените с тъмна коса.

Рижата коса добре се съчетава с лилав и умерено зелен цвят.

Жените с кестенява коса могат да си позволят и цветовете на блондинките и цветовете на брюнетките, при условие че цветната гама на дрехите и бижутата ще съответства по топлина на естественият цвят на косата им.

За жените с побеляла коса се препоръчват платове със слаби топли цветове.

Платовете с рисунки се избират по-трудно от едноцветните платове. Тук трябва да се има предвид, че хоризонталните рисунки ни правят по-пълни, а вертикалните – визуално удължават фигурата.

Платовете на точки или с малки квадратчета подхождат на всички.

Роклите и костюмите, с ярки наситени цветове, не трябва да са със сложен модел. Тук основната роля не играят декоративните линии, нито фигурните детайли, а силуета. Голямото количество дребни детайли развалят силуета.
 
Сложните кройки и декоративните детайли подхождат на едноцветните дрехи.

Летните пъстри платове са идеални за летни рокли, домашните рокли и сатенени халати е по-добре да са със спокойни цветове.

Голяма роля в общия ансамбъл играят аксесоарите: обувки, чанта, бижута и др. Но те трябва да се използват с мярка. Така например, ако роклята е украсена с бродерия или мъниста, не трябва да се слагат бижута.

Обувките трябва да се избират по предназначение: обикновените, със среден или нисък ток за всеки ден, през лятото – леки, през зимата тежки; за официална рокля – по изящни обувки.

И така, във всеки ансамбъл трябва да има творчески елемент, всички детайли да са внимателно обмислени, и хармонично да се съчетават с модата и индивидуалността на човека.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modnimisli
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 13808
Постинги: 4
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930